Tinglysning af en servitut er forbundet med en tinglysningsafgift for at få servitutten offentligt registreret i tingbogen via www.tinglysning.dk. Se her hvor meget det koster.
Først når servitutten er registreret i tingbogen har den juridisk virkning. Tinglysning er dermed en juridisk sikringsakt.
Tinglysningsafgiften på en servitut er fast 1.850 kroner, som skal betales til tinglysningsretten i forbindelse med at man anmelder dokumentet til tinglysning.
Der skal således ikke betales en variabel afgift som man kender det fra skøder og pantebreve, når man tinglyser en servitut.
Brug for hjælp til skødeskrivning?
Find skødepakke der passer til dine behov:
Hvordan tinglyser man en servitut?
En servitut skal oprettes digitalt inde i tinglysningssystemet via tinglysning.dk.
Den der opretter servitutten kaldes en anmelder.
Når servitutten er oprettet, skal den underskrives af de involverede parter. Herefter vil den der har oprettet dokumentet (anmelder) sørge for at det bliver tinglyst i tingbogen. Samtidig sørger anmelder for at tinglysningsafgiften betales.
Hvor kan man indhente oplysninger om tinglyste servitutter?
Hvis du skal indhente oplysninger om allerede eksisterende servitutter på en ejendom, kan du finde servitutterne i tingbogen via tinglysning.dk. Du søger ud fra ejendommens adresse og kan her finde alle servitutter der er tinglyst på ejendommen.
Hvordan aflyses en servitut?
Hvis du skal have aflyst en servitut, kræver det en underskrift fra alle påtaleberettigede jævnfør servitutten. Alle involverede skal dermed acceptere at servitutten bliver aflyst.
Selve aflysningspåtegningen oprettes også via tinglysning.dk og underskrives digitalt af de involverede, hvorefter anmelder af aflysningspåtegningen sender aflysningen til tinglysning.
Det koster ikke nogen afgift at aflyse en servitut. Så der er alene eventuelle udgifter til at få håndteret sagen via jurist eller advokat.
Brug for hjælp til skødeskrivning?
Find skødepakke der passer til dine behov: