Hvilke konsekvenser har det ved boligsalg, hvis begge står på skødet som ugifte samlevende?
Når to ugifte samlevende står som ejere på skødet, fordeles provenuet fra boligsalget som udgangspunkt ligeligt mellem parterne. Dette gælder, […]
Når ugifte samlevende går fra hinanden, opstår ofte spørgsmålet om, hvordan fælles ejendele – især boligen – skal fordeles. Bodeling mellem samlevende er ikke automatisk reguleret af loven på samme måde som ved skilsmisse, og derfor er det ekstra vigtigt at kende reglerne og sikre sig juridisk korrekt.
Her på siden har vi samlet alt, hvad du har brug for at vide om bodeling mellem ugifte samlevende. Hvordan fordeles boligen ved samlivsophør? Hvordan sikrer I, at begge parters økonomiske interesser bliver varetaget? Hvad betyder det juridisk og økonomisk, når én part overtager boligen?
Vores artikler gennemgår processen trin for trin og forklarer alt fra prissætning og dokumentation til håndtering af gæld og økonomiske forpligtelser. Vi ser også nærmere på spørgsmål som, hvad der sker, hvis der opstår uenighed, eller hvis den ene part har lagt flere penge i ejendommen end den anden.
Det kan være en fordel at have en klar samlivskontrakt, der regulerer bodelingen, men selv uden en kontrakt er der stadig muligheder for at opnå en fair og rimelig løsning. Vi guider dig gennem både formelle og uformelle aftaler, som kan sikre dig en retfærdig fordeling af boligen og andre fælles aktiver.
Du finder også svar på vigtige spørgsmål om tinglysning, økonomiske konsekvenser og skatteforhold ved bodeling. Vores mål er at klæde dig bedst muligt på, så du nemt og sikkert kan tage gode juridiske og økonomiske beslutninger.
Når to ugifte samlevende står som ejere på skødet, fordeles provenuet fra boligsalget som udgangspunkt ligeligt mellem parterne. Dette gælder, […]