Forside » Fremtidsfuldmagt » Hvordan registreres en fremtidsfuldmagt i fremtidsfuldmagtsregistret?

Hvordan registreres en fremtidsfuldmagt i fremtidsfuldmagtsregistret?

fremtidsfuldmagt

Af Skøde Centret

Registrering af en fremtidsfuldmagt i fremtidsfuldmagtsregistret er en vigtig proces, der sikrer gyldigheden af dokumentet. Dette involverer oprettelse via en digital platform og godkendelse af en notar.

Oprettes via tinglysning.dk

Fremtidsfuldmagter oprettes og registreres digitalt på tinglysning.dk. Man logger ind med MitID og udfylder de nødvendige oplysninger om fuldmagtsgiver og fremtidsfuldmægtig. Det er vigtigt at angive præcist, hvilke områder fremtidsfuldmagten skal dække, såsom økonomiske eller personlige forhold.

Efter udfyldelse af formularen, underskrives fremtidsfuldmagten digitalt. Dette gør dokumentet tilgængeligt for relevante myndigheder som Familieretshuset og domstolene. Personer, der er fritaget for digital post, kan oprette fremtidsfuldmagten på tinglysning.dk og derefter få hjælp hos Familieretshuset til den videre proces.

Godkendes af notar

Efter oprettelsen på tinglysning.dk skal fremtidsfuldmagten godkendes af en notar. Dette sikrer, at fuldmagten er oprettet korrekt og af egen fri vilje. Man booker en tid hos en notar ved en domstol.

Ved mødet med notaren skal man medbringe gyldig legitimation. Notaren gennemgår fremtidsfuldmagten og sikrer, at fuldmagtsgiver forstår konsekvenserne. Hvis alt er i orden, underskriver notaren fremtidsfuldmagten digitalt. Dette er det sidste skridt i registreringsprocessen, og herefter er fremtidsfuldmagten gyldig og registreret i fremtidsfuldmagtsregistret.

Hvor lang tid tager det at få registreret en fremtidsfuldmagt?

Registreringen af en fremtidsfuldmagt i fremtidsfuldmagtsregistret er en proces, der involverer flere trin. Selve oprettelsen af fuldmagten kan ske online via tinglysning.dk.

Efter oprettelsen skal fuldmagten bekræftes af en notar. Dette skal ske inden for seks måneder efter registreringen i fremtidsfuldmagtsregistret. Hvis denne frist overskrides, bliver fuldmagten slettet fra registret.

Notarbekræftelsen koster 300 kr. Notaren sikrer, at fuldmagtsgiver er ved sine fulde fem og selv har skrevet fremtidsfuldmagten.

Det er vigtigt at bemærke, at fremtidsfuldmagten først er gyldig efter notarens bekræftelse. Den samlede proces fra oprettelse til gyldig registrering kan derfor tage op til seks måneder.

For personer, der er fritaget for digital post fra det offentlige, kan processen variere. De kan oprette en fremtidsfuldmagt ved personlig henvendelse til Familieretshuset.

Adgang sker via tinglysning.dk

Fremtidsfuldmagtsregistret er tilgængeligt gennem hjemmesiden tinglysning.dk. For at få adgang skal man logge ind med sit MitID, hvilket sikrer en sikker og personlig identifikation.

På tinglysning.dk vælger man “Tinglysning mv.” og derefter “Fremtidsfuldmagt”. Her kan man oprette, redigere og underskrive sin fremtidsfuldmagt digitalt.

Det er vigtigt at bemærke, at fremtidsfuldmagten først bliver gyldig, når den er bekræftet hos en notar. Dette sker typisk ved fremmøde i byretten.

Personer, som er fritaget for digital post fra det offentlige, kan få hjælp til at oprette en fremtidsfuldmagt ved at henvende sig til Familieretshuset. De kan assistere med processen og sikre, at fuldmagten bliver korrekt registreret i fremtidsfuldmagtsregistret.

Hvad koster det at registrere en fremtidsfuldmagt?

Registrering af en fremtidsfuldmagt indebærer visse omkostninger. Disse udgifter er primært knyttet til gebyrer for notarbekræftelse og eventuel ikraftsættelse.

Gebyr til notar på 300 kr

For at registrere en fremtidsfuldmagt skal fuldmagtsgiveren møde personligt op hos en notar. Notaren bekræfter underskriften og identiteten på fuldmagtsgiveren. Dette koster en retsafgift på 300 kr. i 2024.

Hvis fremtidsfuldmagten på et senere tidspunkt skal sættes i kraft, påløber der yderligere omkostninger. Fremtidsfuldmægtigen skal betale et gebyr på 1.010 kr. til Familieretshuset for at anmode om ikraftsættelse.

Det er vigtigt at være opmærksom på tidsfrister. Fremtidsfuldmagten skal bekræftes hos notaren senest seks måneder efter registreringen i fremtidsfuldmagtsregistret. Overholdes denne frist ikke, bliver fuldmagten slettet.

Brug for hjælp til skødeskrivning?

Find skødepakke der passer til dine behov:

Scroll to Top