Forside » Husforsikring » Hvem betaler for ejerskifteforsikring ved boligkøb?

Hvem betaler for ejerskifteforsikring ved boligkøb?

ejerskifteforsikring

Af Skøde Centret

Ved boligkøb er ejerskifteforsikringen en vigtig del af processen. Den beskytter køberen mod skjulte fejl og mangler.

Køber tegner og betaler for ejerskifteforsikringen i første omgang

Når en bolig skifter hænder, er det køberen, der tegner og betaler for ejerskifteforsikringen, hvorefter sælger som hovedregel refunderer halvdelen af præmien til køber. Forsikringen dækker uforudsete skader og mangler, som ikke er nævnt i tilstandsrapporten eller elinstallationsrapporten.

Prisen på forsikringen afhænger af boligens alder, størrelse og stand. Typisk ligger den mellem 10.000 og 35.000 kr. Køber kan vælge mellem forskellige forsikringsselskaber og dækningsniveauer.

Det er vigtigt at bemærke, at selvom køberen betaler, er det i sidste ende en beskyttelse mod uventede udgifter efter overtagelsen.


Brug for hjælp til skødeskrivning?

Find skødepakke der passer til dine behov:


Ikke muligt at forhandle om betalingen

Betalingen af ejerskifteforsikringen er ikke et forhandlingspunkt i bolighandlen. Lovgivningen fastslår, at det er køberens ansvar at tegne og betale for forsikringen.

Der er dog en undtagelse: Hvis sælger ønsker at undgå de sædvanlige 10-årige ansvar for fejl og mangler, skal sælger betale halvdelen af præmien for en basisforsikring med en dækningsperiode på 5 år.

Køber kan vælge at udvide dækningen eller forlænge forsikringsperioden, men skal selv betale for disse tilvalg.

Sælgers valg om at tilbyde ejerskifteforsikring

Sælger kan vælge at tilbyde en ejerskifteforsikring som en del af huseftersynsordningen. Dette kræver, at sælger indhenter en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport.

Ved at tilbyde ejerskifteforsikring kan sælger fraskrive sig ansvaret for skjulte fejl og mangler. Dette giver tryghed for både køber og sælger i handlen.

Brug for hjælp til skødeskrivning?

Find skødepakke der passer til dine behov:

Scroll to Top